Regulation

 

 

Kedves Vendégünk!

 

A jelen házirend az AQUILA Ingatlan Kft. (székhely: 3300 Eger, Buzogány utca 33., Cg. 10-09-027720) által üzemeltetett MECSET APARTMAN, a továbbiakban: „Apartman” házirendjét tartalmazza.

 

Azon fáradozunk, hogy Ön pihenése ideje alatt jól érezhesse magát nálunk. Arra kérjük Önt, hogy házirendünket olvassa el, mielőtt szállását lefoglalja.

1.   Szállásfoglalás:

 

Felhívjuk figyelmét, hogy szállásfoglalás az Apartman weboldalán: a www.mecsetapartman.hu címen, a booking.com weboldalán: www.booking.com és a szállás.hu weboldalán: www.szallas.hu lehetséges, továbbá kivételes esetekben személyesen vagy email útján. Megértésüket ezúton is köszönjük!

 

Felhívjuk figyelmét, hogy a szállásadó a szállás lefoglalása során jogosult Öntől foglalót kérni. Amennyiben a szállásadó foglalót kér a szállás akkor tekinthető lefoglaltnak, ha a foglalástól számított 7 napon belül – amennyiben a foglalás 7 napon belülre szól a foglalás időpontjával egyidejűleg a teljes szállásdíj 30 %-át átutalja a Polgári Banknál vezetett 61200436-10001648 számú bankszámlánkra. Meg nem érkezés esetén a foglalót nem áll módunkban visszatéríteni.

 

A szállásfoglalásra vonatkozó további információt az Apartman weboldalán, a Foglalás menüpont alatt talál.

 

2.   Általános lemondás:

 

A Vendég kötelezettséget vállal arra, hogy az általa lefoglalt szállás esetleges lemondásáról, módosításáról vagy bármilyen egyéb változásról a szolgáltatás kezdetét megelőzően, írásban tájékoztatja az Apartmant az info@mecsetapartman.hu e-mail címen.

 

A megrendelt szállás kötbérmentes lemondására az érkezést megelőzően hét nappal van lehetőség (kivéve a szállásadó által meghatározott időszakokban) írásban, az info@mecsetapartman.hu e-mail címen.

 

Amennyiben a Vendég nem érkezik meg, illetve rendelését nem mondja le a fenti határidőig, a kötbér mértéke a megrendelésben szereplő, foglalási időszakra eső teljes díj összege.

3.   Recepció:

Felhívjuk figyelmüket, hogy az Apartman állandó recepcióval nem rendelkezik.

 

A recepció a vendég(ek) érkezése napján 15:00-18:00 óra között, illetve távozása napján 8:00-10:00 között tart nyitva. Az ettől eltérő időpontban történő érkezés vagy távozás esetén előzetes egyeztetés szükséges az 5. pont szerinti telefonszámon. Korai (15 h előtti) érkezésre vagy késői (10 h utáni) távozásra a rendelkezésre álló kapacitás függvényében van lehetőség.

 

4.   Bejelentkezés / Kijelentkezés:

 

Mivel az Apartman nem rendelkezik állandó recepcióval, így szállását 15.00 órától 18.00 óráig foglalhatja el. Amennyiben esetlegesen ezen időtartam előtt vagy után érkezne, erről legyen kedves kollégánkat az alábbi telefonszámon előre tájékoztatni a közös időpont egyeztetés végett, hogy zökkenőmentesen tudja elfoglalni a szállását.

 

Távozás napján szállását legkésőbb 10.00 óráig legyen kedves elhagyni. Szabad hely függvényében lehetősége van szállásának későbbi elhagyására is, amennyiben szállását későbbi időpontban kívánja elhagyni, kérjük ezt a foglaláskor, előre szíveskedjen jelezni. Felhívjuk továbbá figyelmét, hogy ha szállását a napon belül, 10.00 órát követően kívánja elhagyni vagy 15 órát megelőzően kívánja elfoglalni, úgy felárat, a napi szállásdíj 30%-nak megfelelő összeget számíthatunk fel.

 

Érkezésekor és távozásakor a szállás zökkenőmentes elfoglalása és elhagyása érdekében, kérjük hívja kollégánkat a következő telefonszámon: +36206615242.

 

Felhívjuk figyelmét, hogy jogszabályi előírás folytán a szállásadó köteles adatot szolgáltatni az Ön foglalásáról és személyes adatairól a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ részére az NTAK (honlap www.ntak.hu) és a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. részére a VIZA (honlap www.vizainfo.hu) rendszerében. A továbbításra kerülő személyes adatok körét az Apartman Adatkezelési Tájékoztatója tartalmazza.

 

Ezzel összefüggésben tájékoztatjuk, hogy a digitális okmányolvasó használatára vonatkozó és érvényben lévő kormányrendelet értelmében a bejelentkezés és szobaelfoglalás feltétele a szálláshely szolgáltatást igénybevevő személyek személyes adatait igazoló fényképes igazolványainak (személyi igazolvány, lakcímkártya vagy útlevél, lakcímkártya) átadása érkezéskor a recepción és digitális okmányscannerrel történő rögzítése a szállásadó részéről.

 

Minden vendég azonosítására be kell mutatni a fényképes okmányt és lakcím igazolványt érkezéskor, életkortól függetlenül gyermekeknek is.

 

A hatályos jogszabály szerint amennyiben a vendég nem adja át okmányolvasásra a személyi azonosítására szolgáló okmányt, abban az esetben a szállásadó (Apartman) a szálláshely-szolgáltatást köteles megtagadni. A VIZA rendszerbe adatok továbbítására a szállásadó 2021. szeptember 1. napjától köteles.

 

Abban az esetben, ha az Apartman a jogszabályi előírások okán a tartózkodást megtagadja, az Apartman a jogosult lesz a 2. pont szerinti kötbér érvényesítésére.

 

5.   Fizetés:

 

A díjfizetés készpénzben, átutalással, bankkártyával és Szép kártyával lehetséges.

 

Felhívjuk figyelmét, hogy a szállásdíjon felül Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata által megállapított összegű idegenforgalmi adót számolunk fel.

 

 

6.   Az udvar és az épület zárása:

 

Eltávozáskor és éjszakára kérjük a kaput és az épület bejáratait kulcsra zárni! Az épület külső ajtói a kilincs felhúzását követően zárhatók kulcsra, a parkoló bejárata távvezérlővel működik. Kérjük, a kulcsokra és a távvezérlőre nagyon vigyázzanak, elvesztésük esetén a kulcsok esetében 500 Ft/db, a távvezérlő esetén: 8000 Ft/db forint összegű pótdíjat számolunk fel.

 

7.   Dohányzás:

 

Csak a kijelölt helyeken szabad a dohányzás (terasz, erkély, udvar). Tisztelettel megkérjük dohányzó Vendégeinket, hogy a tisztaság fenntartása érdekében az udvaron, és a vendégház teljes területén a csikkeket ne szórják el, hanem azokat összegyűjtve a szemetesekbe helyezzék. Az épületben a dohányzás TILOS!

 

8.   Berendezési tárgyak használata, áthelyezése:

 

Kérjük a berendezési tárgyak rendeltetésszerű használatát! A bútorokat átrendezni kizárólag a tulajdonos előzetes hozzájárulásával lehetséges. Az érkezéskor és induláskor a szobákat megvizsgáljuk és az esetleges károk okozása esetén, az ebből fakadó költségeket a vendéggel a helyszínen megtéríttetjük.

 

9.   Parkoló használat:

 

Felhívjuk kedves Vendégeink figyelmét, hogy a parkolók száma korlátozott, ezért amennyiben gépjárművel érkeznének az előzetesen, a foglaláskor szíveskedjenek jelezni. A szabad helyekről az Apartman a visszaigazolásban ad tájékoztatást Önöknek.

 

Felhívjuk továbbá gépjárművel érkező Vendégeink figyelmét, hogy parkolni kizárólag a szoba nevével ellátott parkolóhelyen lehetséges. Kérjük kedves Vendégeinket, hogy más szobához tartozó parkolót ne foglaljanak el.

 

Kérjük kedves Vendégeinket, hogy a parkolás során ügyeljenek arra, hogy a gépjárművüket a felfestett sávon belül helyezzék el, illetőleg más járművek ki-és behajtását, más vendégek ki-és beszállást ne akadályozzák; más gépjárművekre a ki-és beállás során vigyázzanak.

 

A kapunyitás a ki-és behajtáshoz távirányító segítségével biztosított. A kapu nyitott állapotban 2 percig marad nyitva azt követően automatikusan bezárul. Kérjük, ne álljon meg a kapunyílásában, mert a gépjárművében kár keletkezhet.

 

Az Apartman területén egyebekben a fenti parkolási rend és a Kresz szabályai érvényesek.

 

10.Szabadtéri park használata:

 

Felhívjuk kedves Vendégeink figyelmét, hogy az Apartman területén a füves terület, napozás, pihenés céljára használható, a kerti bútorok vendégeink szabadtéri pihenését szolgálják.

 

11.Télikert használata:

 

A vendégek rendelkezésére áll a kertben, a közös területen elhelyezett télikert, amivel szeretnénk még kellemesebbé tenni az itt tartózkodásukat. A télikert jó idő esetén fedett teraszként, hűvösebb napokon fűtött télikertként funkcionál. A télikert közös terület, ezáltal minden vendégünk számára, a szabad kapacitás függvényében igénybe vehető.

 

A télikertben kialakításra került egy konyhasarok, amely a biztonsági és higiéniai előírások betartása mellett vendégeink számára szabadon használtható. A használatot követően a rendrakás és a használt eszközök tisztítása, visszapakolása a vendégek feladata.

 

A legkisebbek számára a télikertben egy játszósarok került kialakításra, kérjük, hogy a használat során ügyeljenek a rendre és a biztonságra.

 

Előzetes egyeztetés mellett a télikertben lehetőség van baráti, családi vagy céges rendezvényeik lebonyolítására is. Ha ilyen eseményt terveznek, kérjük Önöket látogassák meg a https://mecsetapartman.hu honlapon a TÉLIKERT menüpontokat!

A biztonsági előírások betartása érdekében egyéb esetekben a télikert területén kizárólag vendég tartózkodhat, kivéve a Szállásadó előzetes hozzájárulásával.

 

A nem rendeltetésszerű használatból eredő károkért, sérülésekért a szállásadó felelősséget nem vállal, jogosult továbbá felmerült kárainak megtérítésére.

 

12.Takarítás:

 

A szobákat a vendégek tisztán, kitakarítva veszik át. 7 napnál hosszabb elszállásolás során heti egy alkalommal szoba – fürdőszoba takarítást, ágynemű és törölköző cserét biztosítunk.

 

13.Szemételhelyezés, kezelés:

 

Kérjük kedves Vendégeinket, hogy a szemetet a szobákban erre kijelölt szemetesekben helyezzék el, a szobák tisztaságára ügyeljenek. Amennyiben megtelik a szemetes a szobában, kérjük ürítse ki a parkoló melletti szeméttárolókba. Felhívjuk figyelmét, hogy az Apartman területén a hulladék gyűjtése szelektíven történik, a szemét elhelyezésekor a szeméttárolók kiírásait kérjük vegye figyelembe. Csere szemetes szákot, zacskót biztosítunk.

 

14.Étkezés:

 

Kérjük Vendégeinket, hogy az étkezés az erre kijelölt helyeken történjenek: konyha, étkező, télikert erre kijelölt része.

 

15.Biztonság:

 

Az Apartman közösségi területein – ideértve a parkoló és a recepció területét is – elektronikus megfigyelőrendszer működik vagyonvédelmi és biztonsági céllal. Kérjük olvassa el az Apartman bejáratánál és a parkoló bejáratánál elhelyezett, illetve honlapunkon elérhető: www.mecsetapartman.hu az elektronikus megfigyelőrendszer alkalmazására vonatkozó tájékoztatónkat.

 

A szoba elhagyásakor kérjük ügyeljenek a szobaajtó bezárására! A talált tárgyakat kérjük kollégánk részére szíveskedjenek leadni!

 

A személybejárót a Mecset utca felől 22.00 óra után zárva kell tartani, kérjük kedves Vendégeinket, hogy ügyeljenek az ajtók bezárására.

 

A tűz és balesetvédelmi szabályok betartása minden vendég számára kötelező! Kérjük olvassa el az Apartman bejáratánál és a recepción elhelyezett, illetve a honlapunkon elérhető: www.mecsetapartman.hu tűz és balesetvédelmi szabályzatunkat!

 

Az Apartman épületében elhelyezett kézi tűzjelző és poroltó berendezések indokolatlan használata miatti károkért a kár okozója, vagy annak törvényes képviselője anyagi felelősséggel tartozik!

 

Az Apartman szobában gyúlékony, robbanásveszélyes anyagot tárolni, otthonról hozott kávéfőzőt, vízmelegítőt, vasalót és egyéb konyhai elektromos készüléket üzemeltetni tilos! Vasalási igényüket kérjük kollégánknak szíveskedjenek jelezni, melyhez eszközöket biztosítunk.

 

16. Reklamáció:

 

Az Apartmanban történő tartózkodása alatt felmerülő esetleges panasza esetén a Vendég az elutazás időpontjáig, írásban élhet kifogással az info.@mecsetapartman.hu e-mail címen vagy a recepción rendszeresített nyomtatványon

 

Panasza esetén kérjük hívja kollégánkat a következő telefonszámon: +36206615242.

 

17.Kisállatok

 

Az Apartman területére kisállat behozatala kizárólag az erre kijelölt apartmanba engedélyezett, ezért kérjük foglaláskor előre szíveskedjenek jelezni amennyiben kisállatot kívánnak magukkal hozni.

 

Felhívjuk figyelmüket, hogy a kisállat által okozott bármilyen károkozásért, balesetért, sérülésért a Vendég tartozik felelősséggel, az Apartman tulajdonosa semmilyen felelősséget nem vállal.

 

A kisállat által esetlegesen okozott kárt a Vendég köteles megtéríteni.

 

18.Egyéb:

 

Az Apartmanban a Vendégeknek a tulajdonossal történő egyeztetés után lehetőségük van látogatók fogadására. Kérjük ilyen igényüket a recepción, előzetesen szíveskedjenek jelezni. A nyitva tartáson túl maradó látogatóknak a mindenkori szállásdíjat számoljuk fel.

 

Kérjük viselkedésükkel, hangoskodással más Vendégek nyugalmát ne zavarják, különös tekintettel a 22.00 – 8.00-ig terjedő időtartamara, a vendégek nyugodt pihenése érdekében.

 

A recepción lévő közösségi helyiséget mások háborítása nélkül 8.00-23.00-ig lehet használni.

 

Felhívjuk figyelmét, hogy az Apartman tulajdonosának (szállásadónak) nem áll módjában felelősséget vállalni és kártérítést fizetni az önhibáján kívül történt eseményekből eredő károkért (pl. természeti csapás, jégeső, tűz, áramszünet, stb.).

 

Az Apartman tulajdonosa (szállásadó) fenntartja a jogot, hogy a botrányosan viselkedő, a házirendet be nem tartó vendégeket nem fogadja, illetve az apartmanból azonnal eltávolítja. Károkozás esetén a kár okozója vagy annak törvényes képviselője köteles a kárt megtéríteni.

 

Kérdése vagy esetlegesen felmerülő bármilyen problémája esetén kérjük hívja kollégánkat a következő telefonszámon: +36206615242.

 

Kérjük kedves Vendégeinket, hogy az Apartmanban történő zavartalan tartózkodásuk érdekében ismerjék meg az Apartman Általános Szerződési Feltételinek és Adatkezelési Tájékoztatójának rendelkezéseit.

 

Az Apartman Általános Szerződési Feltételei és Feltételinek és Adatkezelési Tájékoztatója folyamatosan elérhetőek az Apartman honalapján: www.mecsetapartman.hu és a recepción.

 

Az Apartman a Házirend egyoldalú módosításának jogát fenntartja.

 

Jó pihenést és kellemes időtöltést kívánunk minden Kedves Vendégünknek!

 

Eger, 2022. március 1.